Medverkande WhoLicious17

Här kan du se vad som händer och vilka som medverkar på WhoLicious17, helgen den 14-15 oktober 2017!

Listan uppdateras kontinuerligt allteftersom vi släpper mer info på vår nyhetsblogg, så glöm inte att hålla koll där!

 • I.N.J. Culbard – Serietecknare/Författare
 • Dicky Howett – Serietecknare/Författare
 • Tim Quinn – Serietecknare/Författare
 • Matt West – Förlag Miwk
 • Kotte Träff – Konstnär
 • Anna Selander – Konstnär
 • Idis – Tatuerare
 • Elin Olausson – Fanfictionworkshop
 • Jonas Anderson – Illustratör
 • Linda Axén – Pärlplattepysslare
 • Geekonista – Guldsmed
 • Lee Widegren Lundin – Konstnär och fotograf
 • Doctor Who-rummet
 • Anette Prim – presenterar Doctor Who Experience
 • Daniel Winter – spelledare för Doctor Who-rollspel
 • Anna Troy – Korsstygnsworkshop
 • Marie Bengtsson – Pappersvikningsworkshop
 • Dr Skyman – Ringmodulatorvisning

I.N.J. Culbard – Serietecknare/Författare

culbard-web

Ian Culbard, serieskapare, gäst på WhoLicious17!

Vår första hedersgäst på WhoLicious17 är I.N.J. Culbard, brittisk tecknare och författare som har publicerats av Dark Horse Comics (New Recruits, Dark Ages), 2000AD (Brass Sun, Brink), Vertigo (The New Deadwardians), Boom (Wild’s End), and SelfMadeHero (The Picture of Dorian Gray, Sherlock Holmes, The Case of Charles Dexter Ward, Deadbeats, The Shadow Out of Time, Celeste, The Dream-Quest of Unknown Kadath, och At the Mountains of Madness, som han vann British Fantasy Award för 2011).

Han tecknar just nu Doctor Who: New Adventures med elfte doktorn för Titan Comics. 2016 debuterade han i Doctor Who-sammanhang med en tvådelars War Doctor-historia skriven av Rob Williams.

Vi är jätteglada över att få besök av herr Culbard och önskar honom varmt välkommen till Lidköping den 14-15 oktober!

 

Info in English:

I.N.J. Culbard is an artist and writer who has been published by Dark Horse Comics (New Recruits, Dark Ages), 2000AD (Brass Sun, Brink), Vertigo (The New Deadwardians), Boom (Wild’s End), and SelfMadeHero, (The Picture of Dorian Gray, Sherlock Holmes, The Case of Charles Dexter Ward, Deadbeats, The Shadow Out of Time, Celeste, The Dream-Quest of Unknown Kadath, and At the Mountains of Madness, for which he won the British Fantasy Award in 2011). 
He is currently drawing numerous episodes of Doctor Who: New Adventures with the Eleventh Doctor for Titan Comics, having debuted in 2016 with a two part War Doctor Story written by Rob Williams. 

I.N.J. Culbard will be a guest at WhoLicious17 in Lidköping, Sweden, October 14-15 2017. Welcome!

 

Dicky Howett

Dicky

Dicky Howett med en klassisk dalek

Dicky Howett har på ett eller annat vis varit involverad i Doctor Who sedan 1965, då han som BBC-tekniker såg ett avsnitt av The Sensorites spelas in på Television Centre i London.

Från den stunden hade han inget att göra med Doctor Who förrän 1986, då han jobbade med författaren Tim Quinn och skapade den satiriska seriestrippen Doctor Who? för Doctor Who Magazine.

Även om Dicky inte längre ritar serien så har han fortfarande med Doctor Who att göra. Han var involverad i produktionen av 50-årsspecialen An Adventure in Time and Space, och som kameraman filmade han nyligen fjärde Doktorn, Tom Baker, för ett specialprojekt. Mer exklusiv information om detta kommer avslöjas på Wholicious17…

 

Tim Quinn

Tim QuinnJPG

Tim Quinn med sin autobiografi ARGH!

Tim Quinns tidigaste minne är att han ritade en seriestripp på sin sovrumsvägg, 2 år gammal. Efter att han upptäckte papper har han illustrerat många klassiska serier såsom Beano, Dandy, Bunty, Topper, Beezer, Buster, Whoopee, Whizzer & Chips, Krazy, Monster Fun m.fl.

Tillsammans med Dicky Howett skapade Tim Quinn den långlivade, satiriska seriestrippen Doctor Who? för Doctor Who Magazine. Efter det jobbade Tim under många år som författare, redaktör och chef för Special Projects hos Marvel Comics.

Han har även jobbat som TV-dokumentärproducent för The South Bank Show, och jobbar för tillfället med filmningen av en dokumentär om Mersey Sound-musiken under tidigt 60-tal.

 

Kotte Träff – Konstnär

Dr.W

Kaffekonst av Kotte!

WhoLicious återvälkomnar varmt konstnär Kotte Träff!

Kotte Träff har varit verksam som hobbykonstnär i flera år. Många nördiga konstverk i olika former har det blivit, och dessa kan man se fler av på hennes Facebooksida: Kotte-Konst.

Hennes specialitet är att måla med kaffe. Hittills har det bara blivit en Doctor Who-relaterad kaffebild men mer ska det bli, och dessa kommer hon att sälja som prints på WhoLicious. Hennes bord kommer innehålla konst och hantverk av olika slag, i blandad färg och form, och hon ser fram emot att visa upp allt för andra Doctor Who-fans. Allons-y!

Kotte Träff medverkade även på WhoLicious16.

 

 

Anna Selander – Konstnär

AnnaSelanderKonst

Anna Selander-konst!

WhoLicious får återigen finbesök av Anna Selander, som beskriver sig som ”artsy. geeky. mama”. Hon instagrammar som ”Selandrian” och kreerar framför allt zentangles, träd, regnbågskonst och mandalor med många geeky inslag.

Hon är en stolt Whovian och har skapat otaliga Tardis-relaterade målningar, men det blir även en hel del annan geektastic konst. BB-8, Pikachu och Unikitty hör till andra favoriter att rita.

Till WhoLicious17 kommer hon återigen ladda upp med Whovianska prints, en del originalmålningar och även smakprov på merchandise hon säljer i sina webbutiker. Det mesta kommer vara på Doctor Who-temat, men det kanske även slinker med andra typiska Selandriankonstverk…

www.selandrian.se finns mer info om Anna och länkar till hennes butiker.

Anna Selander medverkade även på WhoLicious16.

 

Idis – Tatuerare

Image-1

Ett urval av Idis tatuerarverk!

Talangfulla Idis på Fallen Angel Tattoo i Gävle gästar WhoLicious17! Har du någonsin funderat på att skaffa dig en dundersnygg Doctor Who-tatuering så har du nu möjligheten att bli tatuerad på vårt konvent!

Maila Idis din idé och förboka gärna på idis [at] fallenangeltattoo (dot) com.

Ta även en titt på hennes instagram, idis_von_awesome för att beskåda fler vackra hudkonstverk!

Idis medverkade även på WhoLicious16.

 

Elin Olausson – Författare/Bibliotekarie

ElinOlausson

Elin Olausson, bibliotekare och fanfictionkännare.

Fanfiction på WhoLicious17! Känner du för att skriva egna berättelser från Doctor Who-världen så är detta rätt tillfälle att börja.

Workshopledare är Elin Olausson, författare och bibliotekarie, som har spenderat stora delar av de senaste femton åren med att läsa och skriva fanfiction. På WhoLicious17 håller hon i en workshop där alla som vill får prova på att skriva fanfic. Önskar du att din favorit-doktor hade fått mer screentime, eller är du nyfiken på vad som skulle hända om Rose Tyler och Amy Pond träffades? I fanfiction är det du som bestämmer!

Anmälan kommer kunna göras närmare inpå konventet via Studiefrämjandets hemsida.

 

Jonas Anderson – Illustratör

Behöver du fler Doctor Who-knappar? Bra! WhoLicious besöks nämligen av Jonas Anderson, illustratör och dessutom medarrangör till WhoLicious och vår grafiske designer! Jonas kommer att ha med sig fler nya prints och knappar med Who-motiv.

JonasAnderson-knappar

Knappar av Jonas Anderson. Kommer finnas på WhoLicious!

 

Linda Axén – ledare för pärlplatte-workshop

20160912_200625

Whoviansk pärlplattekonst!

WhoLicious17 presenterar åter något för de pyssliga (pixliga?) bland er – pärlplatte-workshop!

Er talangfulla workshopledare är Linda Axén, som kommer att ledsaga er genom skapandet av charmigt lågupplösta minidoktorer, tardisar, dalekar m.m.

Låter det kul? Då är det bara att dyka upp! Material ingår och du får ta med dig allt du gör hem. Välkommen att pärla nörderier med Linda på lördagen!

 

 

Geekonista – Guldsmed

img_7436_sarahwip

Sarah Mineur, guldsmed, in action.

Sarah Mineur på Geekonista gör handgjorda guld- och silversmycken inspirerade av klassiska tv-spel, filmer och TV-serier – och självklart Doctor Who! Alla smycken är gjorda för hand, en och en, steg för steg. Vi låter Sarah presentera sig med sina egna ord:

Jag hade en idé för länge sedan att öppna en internationell webshop med geekiga högkvalitativa smycken, gjorda med noggrannhet, känsla och mycket kärlek.

Det kan vara lite av en utmaning att hitta snygga smycken med ’nördig nisch’ som håller upp god kvalitetsstandard med faktorer som material och detaljer i åtanke. När du verkligen älskar något, som till exempel Doctor Who, 😉 kanske du

dalek earrings

Dalekar kan ju flyga ja…

vill ha ett speciellt och personligt skapat konstverk som kan användas samt håller i många år framöver, istället för att kasta bort den och köpa något nytt när det går sönder.

Det tog lång tid att göra det här projektet från en idé till verklighet och nu när jag håller på med det önskar jag att det fanns betydligt mer tid eftersom idéerna inte slutar komma. Ambitionen är att alltid ha nyheter på gång och därför jobbar jag alltid med nya idéer samt specialbeställningar (vissa mer tidskrävande än andra), men de allra flesta är precis lika roliga och givande att skapa. ^_^

 

Du kan spana in fler av Geekonistas verk här:

http://www.geekonista.se
http://www.etsy.com/shop/geekonista
Instagram: GeekyGoldsmith
Facebook: Design Mineur & Geekonista
Tumblr: Geekonista.se

 

Lee Widegren Lundin – Konstnär och fotograf

WP_20170619_19_43_26_Pro (3)

Lee W Lundin, konstnär och WhoLicious officiella fotograf.

En återvändande konstnär från förra årets konvent är Lee. Hen är ett fan av Doctor Who sedan 2013 och gräver gärna ner sig i många olika genreserier och filmer. Som konstnär specialiserar sig Lee på teckningar av karaktärer, historiska-, mytologiska-, och fantasymotiv. Just den historiska inriktningen grundar sig i att hen är utbildad arkeolog.

I år kommer Lee, förutom att sälja sina Doctor Who porträtt (vykort och posters), att vara fotograf under konventet. Doctor Who porträtten är tecknade för hand med tusch och sedan skannade för att digital infoga färgen och formen i bakgrunden. Förra året var det besökare som passade på att använda bilderna som autografbilder, vilket uppskattades mycket av konstnären, det är kul när bilderna kommer till användning!

På hemsidan  https://www.leewlundin.com/ finns ett urval av bilder, foton och länkar till hens andra sociala medier och sidor med bilder. Fanart och äldre bilder hittar du på https://leewlundin.deviantart.com/.

tenth_small

Tian, signerad Lee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doctor Who-rummet

doctorwhorummetDoctor Who-Rummet är en förening bestående av ett glatt gäng människor som åker runt på olika konvent där de arrangerar event, spelmys och pyssel. Allt med Doctor Who-tema, såklart! Har ni exempelvis varit på ett Doctor Who-meetup på ett konvent tidigare, så är det troligtvis Doctor Who-Rummet som stått bakom det hela. Och nu är det WhoLicious tur! Doctor Who-Rummet kommer dyka upp tillsammans med en massa spel, pyssel och lite småevent för er att njuta av. Ni kan läsa mer om dem på deras FB-sida https://www.facebook.com/thedoctorwhoroom/ .

 

Doctor Who Experience – Anette Prim presenterar

Anette Prim, återvändande besökare till WhoLicious, som kommer dela med sig av sina whovianska besök på Doctor Who Experience i Cardiff med bilder och berättande på vårt konvent!

Vi låter Anette presentera sig med egna ord:

Anette Prim

Är det en TARDIS vi ser i bakgrunden? Why, yes it is! (Och nej, det är inte nya Doktorn där framför, utan Anette Prim!)

När jag hittade Doctor Who på SVT 2007 tyckte jag att det var en rolig tv-serie, men hade ingen aning om vad det skulle leda till. Inte bara huset fullt av Doctor Who-prylar, Doctor Who-relaterade tatueringar och nya, nördiga vänner, utan också två semesterresor till Cardiff för att besöka Doctor Who Experience och inspelningsplatser. 🙂 Så det är Doctor Who Experience jag ska prata om!

Det finns så mycket i Doctor Who som jag älskar – spänningen, fantasin och den brittiska humorn förstås. Men framförallt doktorns inställning att annorlunda inte är fel eller behöver vara farligt. Att ALLA är viktiga och förtjänar en chans. Sådant som är viktigt på riktigt!

Varmt välkommen tillbaka till WhoLicious, Anette!

 

Daniel Winter – spelledare för Doctor Who-rollspel

Välkomna att spela Doctor Who-rollspel på WhoLicious17!

Spelledare är Daniel Winter, som till vardags jobbar som spelkulturhandläggare på Studiefrämjandet Värmland/Bergslagen/Örebro. Han älskar det mesta inom nördkultur, bland annat Doctor Who, och har spelledit på konvent sedan 2010.

Vad kommer då detta rollspelsäventyr att handla om? Läs vidare så får du veta…

danielvinter

En TARDIS! En Doktor? Nej, inte den här gången heller, men det är Daniel Winter, och med honom kan du lira Doctor Who-rollspel på WhoLicous17!

Doctor Who-rollspel – Flykten från Rymdstation Epsilon

En samling individer från galaxens alla hörn och skrymslen kallas till ett ökänt vattenhål. Dessa skulle aldrig träffats om de inte kontaktats av en gemensam nämnare, som vill ge dem ett uppdrag. Doktorn har försvunnit, om han kidnappats eller satt sig själv i klistret är det ingen som vet. Vad som är känt att han var på väg mot rymdstation Epsilon, en legendarisk artefakt från en svunnen tid. Alla vet också att det är ingen plats man besöker frivilligt, då ingen kommit därifrån levande…

Antal spelare: 4 st

Planerade pass: 2 st 3-timmarspass, ett på lördag och ett på söndag. Tider presenteras senare.

Inget krav på tidigare rollspelserfarenheter, nybörjarvänligt!

Färdiga karaktärer samt övrig utrustning finns.

Känner dig manad att hitta Doktorn? Anmäl dig då direkt genom att fylla i formuläret här! Självklart går det också bra att anmäla sig direkt till Daniel på konventet i mån av plats!

 

Anna Troy – korsstygnsworkshop

Korsstygn på Wholicious17!

”Cross stitch through time – lär dig sy korstygn med Dr Who” Har du aldrig hållit i en nål? Passa på och testa och sy en doktor eller en skurk från serien. 50 Kr. för material. Högst 10 pers i 3 h.

 

 

 

 

 

 

 

 

Marie Bengtsson – Pappersworkshop

Välkomna på papperworkshop med Marie Bengtsson på WhoLicious17!

Marie kommer att ledsaga er genom utklipp, vikning och av limning av din egen cubee-Tardis, Dalek eller varför inte någon av doktorerna? Låter det svårt? Då kanske du ska prova att vika och klippa en whoviansk snöflinga istället… 🙂

Pappersworkshop

Saker man kan göra med papper på WhoLicious17. Visst kliar det i fingrarna…?

Material ingår och du får ta med dig allt du gör hem. Anmälan kommer gå att göra på Studiefrämjandets hemsida närmare inpå konventet eller på plats!

Välkommen på papperspyssel!

Annonser