Cross stitch through time – lär dig sy korstygn med Dr Who

Har du aldrig hållit i en nål? Passa på och testa och sy en doktor eller en skurk från serien. 50 Kr. för material. Högst 10 pers i 3 h. Anna Troy, hantverkare och bibliotekarie, håller i kursen.

Annonser
Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Whoviansk papperworkshop med Marie Bengtsson!

Kära whovianer,

Är ni pyssliga av er? Klart ni är! Då är ni välkomna på papperworkshop med Marie Bengtsson på WhoLicious17!

Marie kommer att ledsaga er genom utklipp, vikning och av limning av din egen cubee-Tardis, Dalek eller varför inte någon av doktorerna? Låter det svårt? Då kanske du ska prova att vika och klippa en whoviansk snöflinga istället… 🙂

Pappersworkshop

Saker man kan göra med papper på WhoLicious17. Visst kliar det i fingrarna…?

Material ingår och du får ta med dig allt du gör hem. Anmälan kommer gå att göra på Studiefrämjandets hemsida närmare inpå konventet eller på plats!

Välkommen på papperspyssel!

Klippande hälsningar,

/ Arrangörerna

Publicerat i Information, Medverkande, Nyheter, Studiefrämjandet | Märkt , , , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar

Doctor Who-rollspel på WhoLicious – återkomsten!

Kära whovianer,

I år försöker vi igen – välkomna att spela Doctor Who-rollspel på WhoLicious17!

Spelledare är Daniel Winter, som till vardags jobbar som spelkulturhandläggare på Studiefrämjandet Värmland/Bergslagen/Örebro. Han älskar det mesta inom nördkultur, bland annat Doctor Who, och har spelledit på konvent sedan 2010.

danielvinter

En Tardis! En Doktor? Nej, inte den här gången heller, men det är Daniel Winter, och med honom kan du lira Doctor Who-rollspel på WhoLicous17!

Vad kommer då detta rollspelsäventyr att handla om? Läs vidare så får du veta…

Doctor Who-rollspel – Flykten från Rymdstation Epsilon

En samling individer från galaxens alla hörn och skrymslen kallas till ett ökänt vattenhål. Dessa skulle aldrig träffats om de inte kontaktats av en gemensam nämnare, som vill ge dem ett uppdrag. Doktorn har försvunnit, om han kidnappats eller satt sig själv i klistret är det ingen som vet. Vad som är känt att han var på väg mot rymdstation Epsilon, en legendarisk artefakt från en svunnen tid. Alla vet också att det är ingen plats man besöker frivilligt, då ingen kommit därifrån levande…

Antal spelare: 4 st

Planerade pass: 2 st 3-timmarspass, ett på lördag och ett på söndag. Tider presenteras senare.

Inget krav på tidigare rollspelserfarenheter, nybörjarvänligt!

Färdiga karaktärer samt övrig utrustning finns.

Känner dig manad att hitta Doktorn? Anmäl dig då direkt genom att fylla i formuläret här! Självklart går det också bra att anmäla sig direkt till Daniel på konventet i mån av plats!

Varmt välkommen till Lidköping i oktober, Daniel!

Rollspelshälsningar,

/ Arrangörerna

 

 

Publicerat i Information, Medverkande, Nyheter, Studiefrämjandet | Märkt , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar

En inblick i Doctor Who Experience med Anette Prim!

Kära whovianer,

Vi kan glatt meddela att ni som inte haft lyckan att besöka Doctor Who Experience i Cardiff nu kommer få möjligheten att på en inblick i upplevelsen på WhoLicious17! Det är Anette Prim, återvändande besökare till WhoLicious, som kommer dela med sig av sina whovianska besök med bilder och berättande på vårt konvent.

Vi låter Anette presentera sig med egna ord:

När jag hittade Doctor Who på SVT 2007 tyckte jag att det var en rolig tv-serie, men hade ingen aning om vad det skulle leda till. Inte bara huset fullt av Doctor Who-prylar, Doctor Who-relaterade tatueringar och nya, nördiga vänner, utan också två semesterresor till Cardiff för att besöka Doctor Who Experience och inspelningsplatser. 🙂 Så det är Doctor Who Experience jag ska prata om!

Anette Prim

Är det en TARDIS vi ser i bakgrunden? Why, yes it is! (Och nej, det är inte nya Doktorn där framför, utan Anette Prim!)

Det finns så mycket i Doctor Who som jag älskar – spänningen, fantasin och den brittiska humorn förstås. Men framförallt doktorns inställning att annorlunda inte är fel eller behöver vara farligt. Att ALLA är viktiga och förtjänar en chans. Sådant som är viktigt på riktigt!

Varmt välkommen tillbaka till WhoLicious, Anette!

Du har väl förresten inte missat att det finns biljetter till salu? Glöm inte köpa innan de tar slut, vi har ett begränsat antal ute men fortfarande många kvar – men bara 15 stycken supporterbiljetter, där du får en fin påse fyllt med grejer som tack för att du sponsrar vårt event lite extra, så skynda på ifall du vill ha en sådan! 🙂 Supertack till alla er som köpt biljetter hittills, det värmer att se att ni vill besöka oss även i år!

Kanske har du även sett våra flyers på någon av SF-bokhandlarna i Göteborg, Malmö och Stockholm? De har nämligen börjat dyka upp där nyligen…!

Fortsätt hålla koll här på vår blogg – snart släpper vi mer info om allt kul som händer på vårt konvent!

Nyhetsfyllda hälsningar,

// Arrangörerna

Publicerat i Information, Medverkande, Nyheter | Märkt , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar

Doctor Who-rummet till WhoLicious17!

Kära whovianer,

Idag har vi en mycket rolig nyhet att dela med oss av – Doctor Who-rummet kommer till WhoLicious i oktober!

Doctor Who-Rummet är en förening bestående av ett glatt gäng människor som åker runt på olika konvent där de arrangerar event, spelmys och pyssel. Allt med Doctor Who-tema, såklart! Har ni exempelvis varit på ett Doctor Who-meetup på ett konvent tidigare, så är det troligtvis Doctor Who-Rummet som stått bakom det hela. Och nu är det WhoLicious tur! Doctor Who-Rummet kommer dyka upp tillsammans med en massa spel, pyssel och lite småevent för er att njuta av. Ni kan läsa mer om dem på deras FB-sida https://www.facebook.com/thedoctorwhoroom/ .

doctorwhorummet

Vi arrangörer är grymt peppade och jätteglada över att Doctor Who-rummet vill vara med och göra vårt konvent ännu mysigare, trevligare och roligare med sin närvaro! Varmt välkomna till Lidköping!

Helghälsningar,

/ Arrangörerna

Publicerat i Information, Medverkande, Nyheter | Märkt , , , , , , | Lämna en kommentar

Lee W Lundin – konstnär och WhoLicious officiella fotograf!

Kära whovianer,

En återvändande konstnär från förra årets konvent är Lee. Hen är ett fan av Doctor Who sedan 2013 och gräver gärna ner sig i många olika genreserier och filmer. Som konstnär specialiserar sig Lee på teckningar av karaktärer, historiska-, mytologiska-, och fantasymotiv. Just den historiska inriktningen grundar sig i att hen är utbildad arkeolog.

I år kommer Lee, förutom att sälja sina Doctor Who porträtt (vykort och posters), att vara fotograf under konventet. Doctor Who porträtten är tecknade för hand med tusch och sedan skannade för att digital infoga färgen och formen i bakgrunden. Förra året var det besökare som passade på att använda bilderna som autografbilder, vilket uppskattades mycket av konstnären, det är kul när bilderna kommer till användning!

På hemsidan  https://www.leewlundin.com/ finns ett urval av bilder, foton och länkar till hens andra sociala medier och sidor med bilder. Fanart och äldre bilder hittar du på https://leewlundin.deviantart.com/.

 

Välkommen tillbaka Lee!

Torsdagshälsningar,

/ Arrangörerna

Publicerat i Nyheter | Lämna en kommentar

Geekonista till WhoLicious17!

Kära whovianer,

Idag välkomnar vi stolt en ny utställare till WhoLicious17! Det är guldsmeden Sarah Mineur på Geekonista, som gör handgjorda smycken inspirerade av klassiska tv-spel, filmer och TV-serier – och självklart Doctor Who! Alla smycken är gjorda för hand, en och en, steg för steg. Vi låter Sarah presentera sig med sina egna ord:

Jag hade en idé för länge sedan att öppna en internationell webshop med geekiga högkvalitativa smycken, gjorda med noggrannhet, känsla och mycket kärlek.

Det kan vara lite av en utmaning att hitta snygga smycken med ’nördig nisch’ som håller upp god kvalitetsstandard med faktorer som material och detaljer i åtanke. När du verkligen älskar något, som till exempel Doctor Who, 😉 kanske du vill ha ett speciellt och personligt skapat konstverk som kan användas samt håller i många år framöver, istället för att kasta bort den och köpa något nytt när det går sönder.

Det tog lång tid att göra det här projektet från en idé till verklighet och nu när jag håller på med det önskar jag att det fanns betydligt mer tid eftersom idéerna inte slutar komma. Ambitionen är att alltid ha nyheter på gång och därför jobbar jag alltid med nya idéer samt specialbeställningar (vissa mer tidskrävande än andra), men de allra flesta är precis lika roliga och givande att skapa. ^_^

Du kan spana in fler av Geekonistas verk här:

http://www.geekonista.se
http://www.etsy.com/shop/geekonista
Instagram: GeekyGoldsmith
Facebook: Design Mineur & Geekonista
Tumblr: Geekonista.se

WhoLicious hälsar Sarah varmt välkommen till Lidköping i oktober!

Hälsningar,

/ Arrangörerna

Publicerat i Information, Medverkande, Nyheter, utställare | Märkt , , , , , , , , , , , , | Lämna en kommentar

Pärlplattornas återkomst!

Kära whovianer,

Vi välkomnar åter Linda Axén och hennes pärlplatteworkshop till WhoLicious17! Linda kommer att ledsaga er genom skapandet av charmigt lågupplösta minidoktorer, tardisar, dalekar m.m.

Låter det kul? Då är det bara att dyka upp! Material ingår och du får ta med dig allt du gör hem. Välkommen att pärla nörderier med Linda på lördagen!

drwho2

Här byggs det Tardisar!

Varmt välkomna till WhoLicious17! Köp dina biljetter här!

Lågupplösta hälsningar,

/ Arrangörerna

Publicerat i Information, Nyheter, Program | Märkt , , , , , , , | Lämna en kommentar

Knappar i mängder!

Kära whovianer,

Idag presenterar vi ett bekant namn för er som besökte WhoLicious16: Jonas Anderson, illustratör och dessutom medarrangör till WhoLicious och vår grafiske designer! Jonas kommer att ha med sig fler nya prints och knappar med Who-motiv.

JonasAnderson-knappar

Knappar av Jonas Anderson. Kommer finnas på WhoLicious!

Välkomna till WhoLicious17 i höst och spana in allt fint våra utställare har med sig!

Vänliga hälsningar,

/ Arrangörerna

Publicerat i Information, Medverkande, Nyheter | Märkt , , , , , , , , | Lämna en kommentar

Fanfiction på WhoLicious17!

Kära whovianer,

Idag kan vi glatt presentera ytterligare en programpunkt på årets WhoLicious – fanfiction-workshop! Känner du för att skriva egna berättelser från Doctor Who-världen så är detta rätt tillfälle att börja!

Workshopledare är Elin Olausson, författare och bibliotekarie, som har spenderat stora delar av de senaste femton åren med att läsa och skriva fanfiction. På WhoLicious17 håller hon i en workshop där alla som vill får prova på att skriva fanfic. Önskar du att din favorit-doktor hade fått mer screentime, eller är du nyfiken på vad som skulle hända om Rose Tyler och Amy Pond träffades? I fanfiction är det du som bestämmer!

Anmälan kommer kunna göras närmare inpå konventet via Studiefrämjandets hemsida.

Varmt välkomna!

Skrivsugna hälsningar,

/ Arrangörerna

P.S. Glöm inte att biljetter finns att köpa nu! 😀

ElinOlausson

Elin Olausson, bibliotekarie och författare, håller i fanfiction-workshop på WhoLicious17.

Publicerat i Information, Nyheter, Program | Märkt , , , , , , , , | Lämna en kommentar